Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και σε μία γυναίκα;

Αυτή είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες ερωτήσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο φύλων. Πολλές είναι οι σχέσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει από φιλία και πολλές είναι οι φιλίες οι οποίες έχουν χαλάσει επειδή ένας από τους δύο είδε τον άλλον με ένα άλλο μάτι. Λιγότερο φιλικά και περισσότερο ερωτικά.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που μία γυναίκα και ένας άντρας γνωρίζονται και γίνονται φίλοι, πάντα προκύπτει μία φάση όπου τουλάχιστον ένας από τους δύο κάνει σκέψεις για το πως θα ήταν αν κάνανε σεξ ή σχέση με τον άλλον. Αυτό μπορεί να συμβεί και στα δύο άτομα είτε ταυτόχρονα είτε ετεροχρονισμένα .

Όταν μία γυναίκα και ένας άντρας είναι φίλοι τότε είναι σίγουρο ότι σε κάποια φάση τουλάχιστον ένας από τους δύο θα ενδιαφέρεται ερωτικά για τον άλλο. Τα συναισθήματα αυτά είτε θα βρουν ανταπόκριση και θα ευδοκιμήσουν είτε δεν θα βρουν ανταπόκριση και δεν θα ευδοκιμήσουν .

Στην περίπτωση που τα συναισθήματα αυτά δεν ευδοκιμήσουν, τότε το άτομο θα πρέπει να το ξεπεράσει. Τις περισσότερες φορές το κάνει και η φιλία συνεχίζεται κανονικά.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο και η φιλία μεταξύ των δύο ατόμων καταλήγει σε σχέση. Και στη συνέχεια γιατί όχι και σε γάμο;

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται κυρίως στους άντρες (γιατί τις περισσότερες φορές είναι άντρες αυτοί που το κάνουν αυτό), είναι να αρέσει στον άντρα μία γυναίκα αλλά να μην έχει το θάρρος να της το αποκαλύψει.

Έτσι, αντί να της μιλήσει για όλα όσα νιώθει, επιλέγει να την προσεγγίσει φιλικά και να δημιουργήσει μαζί της φιλία με την ελπίδα ότι με την πάροδο του χρόνου εκείνη θα τον ερωτευτεί. Πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη προσέγγιση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ άσχημες καταστάσεις καθώς η γυναίκα αυτή θεωρώντας τον φίλο της μπορεί να μοιραστεί μαζί του πράγματα για άλλους άντρες και αυτό να τον πληγώσει.

Από τη στιγμή που και οι δύο έχουν ξεπεράσει το σημείο όπου έχει περάσει από το μυαλό τους ότι γουστάρουν ο ένας τον άλλο, τότε φυσικά και μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας.