Sugar Advisor: Η ρουτίνα και η ελευθερία στις σχέσεις μας

Coverbillede - sugaradvisor3.2

Τι είναι αυτό που κατασστρέφει μία σχέση; Η ρουτίνα. Τι είναι αυτό που συναρπάζει τους άντρες; Η ελευθερία. Η επιλογή του να μπορούν να δραπετεύσουν και να εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Το λεγόμενο plan B. Τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας. Είναι εδώ μαζί σου γιατί το θέλουν και όχι γιατί είναι αναγκασμένοι να το κάνουν. Είναι αστείο το γεγονός ότι οι γυναίκες θέλουν ακριβώς το αντίθετο. Θέλουμε να είμαστε κλεισμένες στο κλουβί του γάμου. Κάνουμε τα πάντα για τη ρουτίνα. Μόνο έτσι θα νιώσουμε καλά. Νιώθουμε ανακουφισμένες. “Το κυνήγι τελείωσε”.

Για τους άντρες, ειδικά για αυτούς που έχουν εμπειρία στη μακροχρόνια έγγαμη ζωή, το κυνήγι δεν τελειώνει ποτέ. Δεν εννοώ ότι θα απατήσουν αμέσως τη γυναίκα τους. Εκτιμούν τις γυναίκες. Και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ. Θα πρέπει να θαυμάζεις τις γυναίκες όπως αυτός. Βλέπεις μία ελκυστική ξανθιά στο δρόμο; Ναι, υπάρχει. Μπορείς να γυρίσεις το κεφάλι σου και να την κοιτάξεις όπως το τυπικό Άλφα αρσενικό. Όσο του κρατάς την πύλη ανοιχτή και όσο βλέπει ότι μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή, θα είναι τρελός για εσένα. Κάποιες φορές θύμισε του ότι είσαι ανοιχτή και για τους φίλους του (είτε για τρίο είτε για να τους δεις ξεχωριστά). Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα προκύψει. Αν το κλουβί είναι ανοιχτό, δεν θα πετάξει μακρυά. Μπορεί να πεταχτεί για μια στιγμή απ’έξω, αλλά γρήγορα θα επιστρέψει πάλι μέσα. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για σχέση, για φιλία ή για sugar dating. Όποιαδήποτε και αν είναι η σχέση που έχετε, η ελευθερία της επιλογής είναι κάτι το απαραίτητο.

Οι άνθρωποι δεν πολυπιστεύουν ότι αν είσαι σε μία σχέση μεγάλης διάρκειας ή αν είσαι παντρεμένος μπορείς ταυτόχρονα να νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος. Ούτως ή άλλως, ορκιζόμαστε στο “μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος”.  Αυτό που προτείνω δεν είναι η παραβίαση του όρκου. Αυτό που θέλω να σου δείξω είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να επανέλθει η ενέργεια και ο αρχικός ενθουσιασμός στη σχέση σου. Η αίσθηση της ελευθερίας μπορεί να φέρνει χαρά, αλλά φέρνει και φόβο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άντρες επιστρέφουν πάντα πίσω στις φωλιές τους. Πάλευαν για την ελευθερία τους εδώ και αιώνες. Αλλά την αποκτούν και ξαφνικά γίνονται μονογαμικοί. Ίσως να πάει στο μπαρ και να τσεκάρει μία κουκλάρα ξανθιά αλλά έπειτα θα επιστρέψει στο κρεβάτι σας και θα σου πει τα πάντα για τα βυζιά της. Γιατί για εσένα, μπορούν να είναι ειλικρινείς. Χωρίς ανοησίες, χωρίς ταμπού, μονάχα ειλικρίνεια. Δεν θέλει να κρύψει τίποτα από εσένα μόνο και μόνο επειδή ξέρει ότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Τίποτα δεν δυναμώνει μία σχέση περισσότερο από την απόσταση. Τα ταξίδια είναι ευλογία. Το να περιμένεις με ανυπομονησία να συναντήσεις τον άνθρωπο που αγαπάς σε κάνει να τον εκτιμάς περισσότερο. Επαγγελματικά ταξίδια, επισκέψεις στην οικογένεια σου και υπερωρίες στη δουλειά είναι τα καλύτερα φάρμακα για να κρατήσεις τη σχέση σου υγιή. Αποχωρίζεσαι για λίγο τη ρουτίνα και αυτό κρατάει τη σχέση σου ζωντανή. Η ρουτίνα είναι υγιής ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. Αν θες να κάνεις μαζί του σεξ περισσότερες φορές από μία φορά την εβδομάδα, να νιώθεις τη φρεσκάδα και τη χημεία, τότε θα πρέπει να σκοτώσεις τη ρουτίνα.

Ξέρω μία ιστορία για ένα ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένοι επί 10 χρόνια. Μηδαμινό σεξ. Γκρι καθημερινή ζωή. Μία μέρα ο άντρας αποφάσισε να ζωγραφίσει μια κόκκινη γραμμή η οποία χώριζε το διαμέρισμα τους στη μέση. Από εκείνη τη μέρα και μετά, θα έπρεπε να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά χωρίς όμως κάποιος από τους δύο να διαπερνάει την κόκκινη γραμμή. Δεν μπορούσαν πια να ακουμπήσουν ή να φιλήσουν ο ένας τον άλλο. Δεν μπορούσαν ούτε να κοιμηθούν μαζί. Μπορούσαν, όμως, να μιλήσουν και και να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο. Για τις πρώτες 4 εβδομάδες δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στη μεταξύ τους ενέργεια. Μετά τον πρώτο μήνα όμως ο ένας άρχισε να λείπει στον άλλο, ακόμα και αν έμεναν και οι δύο στο ίδιο διαμέρισμα! Είχαν ανάγκη από εγγύτητα και από τρυφερότητα. Άρχισαν να μιλούν πρόστυχα ο ένας στον άλλο, ο καθένας από τη δική του πλευρά της γραμμής. Η ενέργεια τους εκτοξεύτηκε στα ύψη. Μετά από αυτό το πείραμα, βίωσαν τη μεταξύ τους έλξη όπως ποτέ ξανά. Σύντομα αποφάσισαν να παντρευτούν, αλλά ταυτόχρονα διατήρησαν την ενέργεια της σχέσης τους ψηλά.

Φιλιά,

Sugar Advisor

 

Μπορείς να στείλεις το δικό σου προσωπικό μήνυμα στην Oliwia στη διεύθυνση oliwia.misiak@gmail.com ή να στείλεις ένα μήνυμα στη σελίδα Sugar Advisor στο Facebook. Επίσης, εδώ μπορείς να διαβάσεις το προηγούμενο άρθρο της Oliwia. Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στα social media μας: InstagramFacebookTwitter , Tumblr και στο SugarDaters Snapchat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *