Μερικοί τρόποι με τους οποίους ένας πραγματικός gentleman ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους άντρες

Στους μοντέρνουν καιρούς το κόνσεπτ του gentleman είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ο όρος αυτός δημιουργήθηκε από την κοινωνία σε μια προσπάθεια χαρακτηρισμού των αντρών-ιπποτών που προστάτευαν τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους όταν βρισκόντουσαν σε κίνδυνο. Εκείνη την εποχή, οι ιππότες ήταν υπέυθυνοι για την εφαρμογή των νόμων αλλά και για την προσφορά προστασίας στους αδύναμους με μία μεγαλύτερη συχνότητα στους γυναικείους πληθυσμούς. Ιππότες δεν υπάρχουν πια στον 21ο αιώνα. Ωστόσο ιδιότητες όπως ειλικρίνεια, συμπόνια, έλεος και αβρότητα.

Πως λοιπόν μπορείς να καταλάβεις αν ο άντρας που έχεις μπροστά σου είναι ένας πραγματικός gentleman;

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ GENTLEMAN:

Ανοίγει τις πόρτες

Ανοίγει τις πόρτες και αφήνει όλους τους υπόλοιπους να περάσουν πρώτοι. Όταν είναι με γυναίκες φροντίζει να ανοίγει πάντα τις πόρτες και να τις κρατάει ανοιχτές προκειμένου να περάσουν όλες τους.

Είναι συνεπής

Ένας gentleman είναι πάντα στην ώρα του καθώς αναγνωρίζει την αξία του χρόνου του αλλά και την αξία του χρόνου των υπολοίπων. Είναι παντού παρών στην ώρα του, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό καθώς σαν πραγματικός gentleman δείχνει πως σέβεται τους άλλους.

Περπατάει πάντα από την πλευρά του δρόμου

Όταν περπατάει μαζί με μία γυναίκα στο πεζοδρόμιο, περπατάει πάντα από τη μεριά του δρόμου και βάζει τον εαυτό του μπροστά σε οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να βρεθεί η γυναίκα την οποία συνοδεύει.

Σκεπάζει την κοπέλα με το πανωφόρι του

Όταν βγάζει ψύχρα και η γυναίκα που βρίσκεται μαζί του κρυώνει, τότε αυτός της προσφέρει το πανωφόρι του, θυσιάζοντας τη δικιά του άνεση.

Τη βοηθάει να κάτσει

Ένας gentleman πότε δεν κάθεται πρώτος στη θέση του. Με την παρουσία κάποιας γυναίκας, το πρώτο του μέλημα θα είναι να τραβήξει την καρέκλα και να προσφέρει τη θέση του σε εκείνη, βοηθόντας την ευγενικά να κάτσε. Τον ενδιαφέρει να εξασφαλίσει πως η γυναίκα κάθεται άνετα προτού κάτσει ο ίδιος.

Είναι ευγενικός

Παρόλο που όταν είμαστε μικροί μαθαίνουμε να λέμε “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” στους άλλους, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν αυτό το μικρό στοιχείο ευγένειας όταν μεγαλώνουν. Όμως ένας gentleman δεν ξεχνάει ποτέ να συμπεριφέρεται με ευγένεια και αβρότητα. Με τον τρόπο αυτό κερδίζει πάντα την καρδιά των άλλων.

Δίνει τη θέση του στους άλλους

Ένας gentleman ποτέ δεν κουράζεται από το να θυσιάζει την άνεση του για χάρη των άλλων, ειδικά όταν αφορά τους ηλικιωμένους ανθρώπους και τις γυναίκες. Είτε βρίσκεται στο πάρκο ή στο μετρό, στο λεωφορείο ή στο τρένο, και μία γυναίκα ή ένας ηλικιωμένος στέκεται όρθιος τότε τους προσφέρει τη θέση του.

Προσφέρει το μπράτσο του

Όταν βρίσκεται έξω για ραντεβού με μία γυναίκα, την κάνει να νιώθει ξεχωριστή με το να της προσφέρει το μπράτσο του. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσει τους καλούς του τρόπους. Αυτό είναι κάτι που έχει επιτυχία με τις γυναίκες καθώς τις αρέσει πολύ να περπατούν αγκαζέ με έναν αληθινό gentleman.

Ακολουθεί τους καθώς πρέπει τρόπους στο τραπέζι

Γνωρίζει πολύ καλά πως να φάι με έναν καθώς πρέπει τρόπο είτε βρίσκεται σε μπάρμπεκιου πάρτυ είτε βρίσκεται σε ένα καλό εστιατόριο. Ξέρει πως κατά το μπάρμπεκιου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να φάει και δεν τρέχει και τίποτα αν λερωθεί και λιγάκι. Ωστόσο, στο εστιατόριο ξέρει πως τα μαχαιροπίρουνα δεν βρίσκονται εκεί χωρίς λόγο. Θα χρησιμοποιήσει την πετσέτα που παρέχεται έτσι ώστε να μη λερωθεί. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσει με σωστό τρόπο τα κουτάλια και τα πιρούνια για τα διάφορα είδη φαγητών.

Δεν είναι ποτέ αγενής στους άλλους

Οι φωνές και οι προσβολές δεν είναι ανήκουν σε καμία περίπτωση στον τρόπο συμπεριφοράς ενός gentleman. Είναι ικανός να συγκρατεί και να ελέγχει πάντα τα συναισθήματα του. Ποτέ δεν βγαίνει εκτός ελέγχου. Προσπαθεί να δείξει τις καλές προθέσεις του απέναντι στους άλλους και ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία για να τους δείξει το σεβασμό του.

Προσφέρεται για να πληρώσει το λογαριασμό

Ένας gentleman πάντα παίρνει αυτόν το λογαριασμό και επιμένει στο να τον πληρώσει. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρει να πάρει το λογαριασμό, τότε τουλάχιστον προσφέρεται να πληρώσει το λογαριασμό πριν αφήσει το άλλο άτομο να πληρώσει. Όμως, όταν παίρνει το λογαριασμό και πραγματοποιεί την πληρωμή, είτε βρίσκεται σε ραντεβού με μία γυναίκα είτε έξω με κάποιο φίλο του, δεν προσδοκεί τίποτα από αυτούς.

Προσφέρει την προσοχή τουλάχιστον

Μπορεί να περιμένει κανείς να έχει την πλήρη προσοχή του κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης. Κρατάει πάντα οπτική επαφή με αυτόν που μιλάει ή συζητάει κάτι μαζί του. Ένας μη gentleman ασχολείται με το κινητό του, κοιτάει από την άλλη, παρακολουθεί τηλεόραση ή κάνει άλλα παράλληλα πράγματα ενώ κάποιος προσπαθεί να του μιλήσει. Αυτή η αγενής και η εγωκεντρική συμπεριφορά δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους gentleman. Ένας πραγματικός gentleman, όχι απλά ακούει τους άλλους όταν μιλάνε, αλλά επίσης δεν ξεχνάει να τους κάνει κοπλιμέντα όταν είναι καλά ντυμένοι ή αν πρόκειται για μία συγκεκριμένη περίσταση. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν βρίσκεται με κάποια γυναικεία παρουσία. Ξέρει τι κάνει μία γυναίκα να χαμογελάσει και να νιώσει ξεχωριστή, και δεν διστάζει να το προσπαθήσει.
Είναι αληθινός

Όταν ένας gentleman σου δίνει το λόγο του για κάτι, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα το κάνει. Είτε πρόκειται για μία συνάντηση είτε για ένα ραντεβού είτε κάτι για το οποίο σου υποσχέθηκε ότι θα σε βοηθήσει.

Κρατάει μυστικά

Ένας gentleman δεν είναι ούτε φλύαρος ούτε φαφλατάς. Μιλάει προσεκτικά και επίσης ξέρει πως να κρατήσει τα μυστικά των άλλων.

Δεν συζητάει με τρίτους για τη γυναίκα τουλάχιστον

Ένας gentleman τιμάει και σέβεται τη γυναίκα του. Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας του μένουν στην κρεβατοκάμαρα του και δεν συζητάει ποτέ πως δείχνει γυμνή η γυναίκα του, ή πως είναι μαζί της στο κρεβάτι.

Δεν είναι ποτέ βίαιος με τις γυναίκες

Δεν πρόκειται ποτέ να απλώσει χέρι σε γυναίκα. Ένας gentleman είναι από τη φύση του προστάτης των γυναικών. Δεν θα χτυπούσε ποτέ κάποια γυναίκα, εκτός και αν προσπαθήσουν να σκοτώσουν ή να τραυματήσουν κάποιο αθώο.