Περιστασιακό σεξ VS Μόνιμη σχέση

Από την μία μεριά, για πολλούς το περιστασιακό σεξ με το ίδιο άτομο (ή αλλιώς “φίλοι με προνόμια” ή και “φακ μπάντιζ”) δημιουργεί κάτι πολύ δυνατότερο από μία μόνιμη (ίσως μακροχρόνια) σχέση. Από την άλλη, κάποιοι είναι σκεπτικοί και πιστεύουν πως είναι αδύνατο να κάνεις συστηματικά σεξ με το ίδιο άτομο και να μην τον/την ερωτευτείς.

“Το σεξ είναι τόσο τέλειο!Γιατί να το καταστρέψεις κάνοντας μία σχέση;”

Το περιστασιακό σεξ με το ίδιο άτομο είναι μία “σχέση” η οποία δεν έχει ταμπελες. Είναι δύο άνθρωποι που σέβονται ο ένας τον άλλο και που τους αρέσει να κάνουν σεξ. Το σεξ είναι καλό (ουσιαστικά είναι το μόναδικό κριτήριο) και η σκέψη του να κοιμούνται με άλλους δεν σε ενοχλεί καθόλου. Είναι γεγονός πως οι “φίλοι με προνόμια” είναι πολύ πιο ειλικρινείς μεταξύ τους από ότι οι σύντροφοι στις παραδοσιακές μόνιμες σχέσεις. Υπάρχει ένα είδους οικειότητας που στις μόνιμες σχέσεις πολλές φορές δεν υπάρχει. Επίσης, οι μόνιμες σχέσεις μπορεί πολύ συχνά να γίνονται ενοχλητικές ή εκνευριστικές, και αυτό να δημιουργεί προβλήματα. Αντίθετα, “οι φίλοι με προνόμια” δεν θα κάνουν ποτέ κάτι μόνο και μόνο για να είναι ευγενικοί και καλοί με το σύντροφό τους. Ό,τι κάνουν είναι επειδή το θέλουν πραγματικά. Δεν θα υποκριθούν και δεν θα “αναγκαστούν” να κάνουν τίποτα. Στο περιστασιακό σεξ με το ίδιο άτομο θα απολαύσεις όλα τα πλεονεκτήματα των μόνιμων σχέσεων (το άγριο σεξ, τις προστυχιές, το παιχνίδι, την περιπέτεια) και θα γλυτώσεις από όλα τα μειονεκτήματα των μόνιμων σχέσεων. Μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή χωρίς να ανησυχείς για το τι σκέφτεται ο σύντροφος σου για σένα. Με άλλα λόγια, χωρίς τις συναισθηματικές «επιπλοκές» μίας σχέσης, είσαι ελεύθερος να συγκεντρωθείς αποκλειστικά και μόνο στη σαρκική απόλαυση!

“Το περιστασιακό σεξ με το ιδίο άτομο είναι ωδή στη γυναικεία σεξουαλική αυτονομία!”

Το περιστασιακό σεξ με το ίδιο άτομο κάποιες φορές δεν είναι και τόσο αποδεκτό από τους τριγύρω μας. Υπάρχει εκεί έξω η πεποίθηση ότι οι σχέσεις οι οποίες δεν καταλήγουν σε γάμο είναι αποτυχίες. Όμως όσοι υιοθετούν τέτοιου είδους απόψεις αγνοούν το γεγονός ότι οι ρομαντικές φιλίες έχουν μεγάλη προοπτική να είναι πολύ ικανοποιητικές, διαφωτιστικές και διασκεδαστικές. Ίσως το καλύτερο σχετικά με το περιστασιακό σεξ είναι ότι δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να απολαύσουν πραγματικά το σεξ, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτούν και να επενδύσουν συναισθηματικά. Είναι πάνω από όλα μία ευκαιρία να ανακαλύψουν ποιες πραγματικά είναι.

Όσον αφορά το σεξ σε μία μακροχρόνια μόνιμη σχέση, σύμφωνα με έρευνες το μυαλό «συνηθίζει» τον σύντροφο μετά από 6 έως 18 μήνες. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι και τόσο σωματικά πιθανό να μείνει κάποιος στο στάδιο «εμμονή-έρωτας-ενθουσιασμός» με τον σύντροφό του για παραπάνω από αυτό το διάστημα. Τότε είναι που τα ζευγάρια ή θα χωρίσουν ή η σχέση τους θα ωριμάσει. Όταν όμως η σχέση ωριμάζει, τότε και το σεξ ωριμάζει. Αυτό συμβαίνει γιατί έχω φτάσει σε σημείο που γνωρίζουμε το σύντροφό μας καλά, και άρα αισθανόμαστε σιγουριά, εμπιστοσύνη, και ασφάλεια. Έτσι περνάμε στην επόμενη φάση της σχέση μας, όσον αφορά στο σεξ, όπου μπαίνει ο πειραματισμός και η αμοιβαία ικανοποίηση.

Γενικά το να βρεις έναν άνθρωπο-σύντροφο να είστε μόνιμα και αρμονικά μαζί είναι υπέροχο, ωστόσο οι “σχέσεις” τύπου “φίλοι με προνόμια” σου δίνουν τη δυνατότητα να περάσεις πραγματικά καλά, να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από το μελλοντικό σύντροφό σου και απολαύσεις το σεξ. Το σημαντικό είναι πως το περιστασιακό σεξ θα πρέπει επιτέλους να απενοχοποιηθεί και να απαλλαγεί από όλα τα στερεότυπα και τα ταμπού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *